Tészta:
- 10 tojás
- 20 dkg porcukor
- 10 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd kikeverjük az átszitált liszttel is. A végén forgatjuk bele a tojások fehérjének keményre vert habját és a darált diót. Két lapot sütünk belőle.
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg margarin
- 0,5 dl rum
- 1 csomag vaníliás cukor
A tejet a pudinggal és a cukor felével felfőzzük, amikor felforr, beleszórjuk a diót, s még 1-2 percig főzzük. Kavargatva kihűtjük, s jól eldolgozzuk a csipetnyi sóval és a maradék cukorral habosra kevert margarinnal. Rummal ízesítjük. Fele krémet rákenjük az alsó lapra, másik felét a tetejére.
Én most a képen az összes krémet a két lap közé töltöttem, a tetejét pedig tejszínhabbal kentem le, kinek melyik tetszik. Darált dióval megszórjuk a tetejét.
Czine Zsuzsanna receptje.