Piskóta:
- 7 tojás
- 17,5 dkg liszt
- 2 evőkanál darált dió
- 1 csomag 3 az 1-ben kávé
- 14 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
Diókrém:
- 250 ml sűrített tej
- 5 dl habtejszín
- 10 g étkezési zselatin
- 200 g darált dió
Plusz:
- 2 csomag 3 az 1-ben kávé
- 24 db babapiskóta
Díszítéshez:
- Darált dió
- Kakaópor /cukrozott pl. Nesquick/
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük a dióval, kávéval, sütőporral. A fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a sárgákat. A lisztes keveréket 3-4 részletben beleforgatjuk.175 °C-on, tűpróbáig sütjük egy sütőpapírral bélelt 25×35 cm-es tepsiben. A krémhez a sűrített tejet vízgőz felett felmelegítjük. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk. Ha a sűrített tej és a zselatin is langyosra visszahűlt, a kettőt összeöntjük. A tejszínt felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a zselatinos sűrített tejet, és a darált diót. Hűtőbe tesszük kb. 15 percre, de egyet, kettőt keverünk rajta. A 2 csomag 3 az 1-ben kávét 3 dl vízben feloldjuk.
A kihűlt piskótát két lapba vágjuk, és az egyik lapot tálcára tesszük. A krémből 5 kanálnyit kiveszünk, félretesszük.A krém felét a piskótalapra kenjük, és a kávéban megforgatott babapiskótákat rásorakoztatjuk. Rásimítjuk a maradék krémet, majd a másik piskótalappal befedjük. A félretett krémmel bevonjuk a sütemény tetejét.Darált dióval és cukrozott kakaóval díszítjük.
Gál Hedvig receptje.