Legújabb leveles tészta variáns… Dióhabos csiga sütemények, üde és selymes citrusos krémmel körítve! Egy próbát mindenképpen megér! 😀
A tésztához:
- 500 g leveles vajas tészta
A töltelékhez:
- 150 g darált dió
- 100 g barna vagy fehér cukor
- 2 tojásfehérje
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 1 púpozott teáskanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál baracklekvár
Fagyasztott leveles vajas tésztánkat szobahőn felengedjük. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A darált dióhoz reszeljük a citrom héját, és levével meglocsolva elkeverjük, félretesszük. A tojásfehérjéhez szórjuk a cukrot, és együtt félkemény fényes habbá verjük, majd a keményítőt hozzáadva tovább habosítjuk. Ebbe óvatosan beleforgatjuk a citrusos darált diónkat.
A vajas tésztát 2-3 mm vékonyságúvá nyújtjuk. Szívünknek kedves lekvárunkkal (nálam sárgabarack) vékonyan lekenjük, és a dióhabos tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta. Lazán feltekerjük, majd ujjnyi vastagságú karikákat szelünk a tésztahengerből. Sütőpapíros tepsire téve, enyhén megnyomva a tésztaszéleket, forró sütőbe toljuk és 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Kb. 24 db lesz ebből a mennyiségből. Rácsra téve, porcukorfelhővel beszórva tetézhetjük az összhatást…
Mi pedig még mindezeken felül halmoztuk az élvezeteket, és citrusos krémet „tunkoltunk” melléjük, amelynek a receptjét ide kattintva olvashatjátok.
Kötényeket felkötni, mert istibizi megéri a „fáradozást”! 😉
Varga Anikó receptje az OlajBogyó receptes oldalról.