Piros részhez:
- 12,5 dkg margarin
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 1 piros ételfesték
- 1 rumaroma
- egy kis tej
- 1-2 evőkanál baracklekvár
Zöld részhez:
- 12,5 dkg margarin
- 30 dkg darált keksz
- 1 zöld ételszínezék
- 10 dkg porcukor
- egy kis tej
- 1-2 evőkanál baracklekvár
A magokhoz:
- kevés tortadara
A piros masszából készítünk 6 db egyforma golyót. A zöld masszát is elosztjuk 6 felé, és ezzel beburkoljuk a piros golyókat. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, majd mindegyik dinnyét jó éles késsel 8 cikkre vágjuk. Érdemes úgy szeletelni, hogy először félbe vágni, utána vágott felével lefelé fordítva darabolni tovább. Miután felszeltük, oldalait tortadarával megszórhatjuk, mintha dinnyemagok lennének.
Bökönyiné Erika receptje.