Tészta:
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor ( ha sima piskóta, ezt a mennyiséget liszttel helyettesítsük)
- 0, 5 dl étolaj
- 0, 5 dl tej
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag tejszínes vagy vaniliás pudingpor
- 6 dl tej
- 8 evőkanál porcukor
- 25 dkg margarin
A tetejére:
- 5 dkg csokoládé
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Egy nagyobb edényben a tojássárgáját a cukrot, az olajat és a tejet egy habverővel elkeverjük. A száraz anyagokat keverjük össze, majd adagokban szitáljuk hozzá az olajos tojássárgájás masszánkhoz. Végül pedig finom mozdulatokkal adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét is ügyelve arra, hogy ne törjük nagyon össze.
Körülbelül, 30 x 40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 175 °C-on megsütjük. A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a margarinnal jól kikevert porcukrot.
Összeállítás:
Szükségünk lesz 1db kakaós és 1 db sima piskótára.
1.A kakaós piskótát lapjában kettévágjuk.
2.A kakaós piskóta alsó felét megkenjük a krém kb felével
3.Ráhelyezzük a sárga piskótát
4.Rákenjük a krém kb felét
5.A kakaós piskóta felső részével befedjük
6.A megmaradt kevés krémmel lekenjük a tetejét
7.Ráreszeljük a csokoládét
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!