- 1 csomag gyorsfagyasztott vajas tészta
- 8 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
A kiolvasztott vajas tésztát két lapban kisütöm. A vaníliás pudingport 6 dl vízzel összekeverem, és 30 percig állni hagyom. Addig a 8 tojásfehérjét kemény habbá verem. A pudinghoz hozzáadok még 3 dl vizet és 30 dkg cukrot,(ez lehet kevesebb is ha valaki fogyózik) és sűrűre főzöm. Még melegen hozzákeverem a tojások felvert habját, és alulról felfelé kavarva pár percig főzöm, vigyázva, hogy oda ne égjen. (Jó mély fazékban kell főzni, mert sok hab lesz!) Forrón ráöntöm a tésztára, és a másik lappal beborítom, amit előzőleg ollóval felkockázok. Porcukorral megszórom. Kihűlés után fogyasztható.
Olyan, mint a cukrászati krémes, csak sokkal finomabb. A tojások sárgájából vagy pogácsát, vagy Jojó fánkot szoktam sütni. Jó sütést kívánok!
Drágáné Borsodi Eszter receptje.
Kép forrása: Tortaimádó