- 6 evőkanál víz
- 1 evőkanál porzselatin
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál margarin
- kb. 1 kg porcukor
A porcukrot szitáljuk át. Kis edénybe tegyük a vizet, a zselatint, keverjük el, melegítsük fel. Ha a zselatin feloldódott, tegyük bele a mézet és a margarint. Összemelegítjük őket, csak amíg a margarin el nem olvad. A porcukor felet tegyük egy tálba, öntsük hozzá a zselatinos vizet és kanállal keverjék össze. A másik adag porcukorból adagonként adjunk a masszához. Ha nagyjából összeállt, kézzel dolgozzunk tovább. Folyamatosan gyúrjuk. Ha olyan az állaga, mint egy lágyabb gyurmának, mikor mar nem ragad, készen vagyunk. Állás közben szilárdulni fog. Zacskóba tesszük és egy éjszakára félretesszük. Szobahőmérsékleten legyen. Felhasználásakor margarinos kézzel gyúrjuk át. Mindig csak kis adaggal dolgozzunk, mert kiszárad. Hűtőben hónapokig eláll, csak felhasználás előtt szobahőmérsékleten hagyjuk kicsit lágyulni, gyúrjuk át és mar használhatjuk. Keményítővel meghintett felületen dolgozzunk vele. Vizes ecsettel ragaszthatjuk a mintákat egymáshoz. Tetszés szerint színezhetjük. A levegőn megkeményednek a formák.
Hajdu Beatrix receptje.