- 3 db tojás
- 4 evőkanál xilit
- 4 evőkanál olaj
- 4 evőkanál zabpehelyliszt
- 1/2 tasak sütőpor
Hozzávalók a fehér krémhez:
- 150 g cukor
- 3 dl natúr joghurt
- 3 cs.nyírfacukor vaníliás cukor
- 400 ml habtejszín
- 15 g zselatin
Hozzávalók csokis krémhez:
- 150 g xilit
- 250 g mascarpone
- 150 g diétás étcsokoládé étcsokoládé
- 600 ml habtejszín
- 15 g zselatin
Hozzávalók a díszítéshez:
- 50 g diétás tej. vagy étcsokoládé
- fél kanálnyi étolaj
A tészta elkészítése: válasszuk ketté a tojásokat, a tojásfehérjét verjük fel, lassanként hozzáadva a cukrot, majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Egy 35 x 23 cm-s tepsibe tegyük a masszát, amelyet kibéleltünk sütőpapírral. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt süssük meg. Miután megsült hagyjuk hűlni. A csokis krém elkészítése: Az étcsokoládét olvasszuk meg, hagyjuk kihűlni és keverjük a mascarponéhez. A habot verjük fel és keverjük hozzá, majd adjuk hozzá a cukrot is. A zselatint a csomagoláson lévő leírás szerint oldjuk fel és keverjük hozzá. A tepsiben lévő, kihűlt piskótára kenjük rá a krémet és tegyük hűtőbe. Készítsük el a fehér krémet. A zselatint oldjuk fel a csomagolásán lévő előírás szerint. A tejszínhabot verjük fel, keverjük hozzá a joghurtot, a cukrot, a vaníliát. Keverjük hozzá a zselatint. A barna krémre simítsuk rá és tegyük hűtőbe 30 percre. A tej,vagy étcsokoládét olvasszuk fel az étolajjal és díszítsük vele a süteményt. Hagyjuk a hűtőben néhány órát, hogy teljesen megszilárduljon a krém, majd szeleteljük.
Mészáros Erika receptje.