A tésztához:
- 7 tojás
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
A töltelékhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 12,5 dkg margarin
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg apróra vágott dió
- 5 csomag vaníliás cukor
- pici rum, vagy aroma
A tetejére:
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
A tojásokból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, melybe belekeverünk 15 dkg darált diót is. Egy 30 × 35 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. 12,5 dkg margarint kikeverünk 3 csomag vaníliás cukorral, 15 dkg darált dióval, 15 dkg porcukorral és az aromával. A vajas krémet összedolgozzuk a pudinggal, majd a süteményre simítjuk.
A tetejére kandírozott diót szórunk, melyhez egy serpenyőben 5 dkg vajat olvasztunk, hozzáadjuk a diót, majd elkezdjük pirítani, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg! Ha kihűlt, akkor hozzáöntünk 2 csomag vaníliás cukrot, és a süti tetejére szórjuk
Kovács Zsuzsanna receptje.