- 9 tojás
- 9 evőkanál cukor
- 7 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 késhegynyi sütőpor
A krémhez:
- 3 dl főzőtejszín
- 30 dkg kristálycukor
- 37, 5 dkg vaj
- 15 dkg kakaópor
A piskóta hozzávalóiból 26 cm átmérőjű tortaformában piskótát sütünk. Három részben sütjük, hogy egyforma vastagok legyenek a lapok. A tejszínt egy lábasban a cukorral együtt kevergetve 7-8 percig forraljuk. A vajat beletesszük, tovább kevergetjük felolvadásig, a kakaót is beleszitáljuk. Jól elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük pár órára. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük. A piskóta lapokat betöltjük úgy, hogy a torta oldalát és a tetejét is a krémmel kenjük be. A torta oldalára fehér csokoládé darabkákat teszünk. A tetejét, fehér-tortabevonóval és tejszínnel díszítettem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!