- 10 dkg étcsokoládé
- 8 dkg vaj
- 2 evőkanál rum vagy 1 teáskanál rumaroma
- 20 dkg keksz – nálam digestive
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál lekvár-tetszőleges
- 10 dkg vegyes magvak ( dió, pisztácia, mandula )
- 3 dkg mazsola
- 3 aszalt áfonya
- 1 evőkanál kandírozott narancshéj
- porcukor-a hempergetéshez
A keksz negyedét tördeljük apróra, a többit daráljuk le. A magvakat és az az aszalványokat vágjuk durvára.
A csokoládét és a vajat gőz felett olvasszuk össze és keverjük hozzá a rumot, majd az összes hozzávalót keverjük – gyúrjuk alaposan össze. Tegyük félórára hűtőbe, majd osszuk a masszát kétfelé, csomagoljuk zsírpapírba úgy, hogy szalámi formát öltsön és tegyük vissza a hűtőbe dermedni.
Amikor már megszilárdult a csokiszalámi, hempergessük meg porcukorba.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!