A judosok edzőjének készítettem ezt a tortát a szülők kérésére. Nagy sikere volt, mindenkinek nagyon ízlett! 😉
3 × 5 tojásos piskóta:
- 5 tojás
- 20 dkg liszt
- 2o dkg cukor
- 10 evőkanál langyos víz
- 3 kávéskanál sütőpor
Krém:
- 1,3 liter tej
- 13 evőkanál liszt
- 25 dkg cukor
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 dl habtejszín
- 1 rum aroma
- 1 dl víz
Piskótához a tojássárgáját a cukorral jól kikavarjuk, hozzáadjuk a vizet, majd ezzel is összekavarjuk. Felváltva belekavarjuk a keményre felvert tojásfehérjét és a sütőporral összekavart lisztet. Egy 40 × 34 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, és a tésztát 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez először a vízbe tesszük a kakaót és a csokoládét, majd felmelegítjük, hogy elolvadjon a csoki benne (nem forralni). A tűzről levéve a cukrot és az aromát is belekavarjuk. A tejet feltesszük melegíteni. A lisztet elkavarjuk egy kis hideg tejjel, és hozzáöntjük a többi tejhez. Főzzük, és mikor kezd sűrűsödni, hozzáöntjük a csokoládés masszát. Együtt sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, jól kikavarjuk vele. Ha a krém kihűlt, a keményre vert tejszínhabbal összedolgozzuk. A piskótalapokat megtöltjük, díszítés kívánság és ízlés szerint.
Kiss Imréné Magdi receptje.