Piskóta:
- 5 tojásfehérje
- 12 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 1 ek liszt
- csipet só
Krém:
- 1 l tej
- 3 tasak vaníliás pudingpor
- 5 tojássárgája
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg fehércsokoládé
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg lágy vaj / margarin
Tetejére :
- 2 dl tejszín, csokoládéforgács
A krémhez a tojássárgáját, a pudingport kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzáöntjük a tojásos pudingot és simára keverjük. Ezután visszatesszük a tűzre és alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
A pudingot kéfelé osztjuk, az egyik részhez az étcsokoládét a másik részhez a fehércsokoládét keverjük és kihűtjük.
A piskótához a tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd két részletben hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, ezután hozzáforgatjuk a dióval vegyített lisztet. A masszát egy 20 x 30 cm – es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjük és 180 °C – ra melegített sütőben kb 20 perc alatt – tűpróbáig sütjük.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk és fele – fele arányban hozzákeverjük a csokoládés pudingokhoz.
Ha a piskóta kihűlt, elkenjük rajta a fehércsokis krém felét és 10 percre mélyhűtőbe tesszük, majd rásimítjuk az étcsokoládés krém felét és ismét mélyhűtőbe helyezzük amíg kissé megdermed a krém. Erre kerül a fehércsokis krém, ismét mélyhűtő és végül a megmaradt étcsokis krém. A tetejére rásimítjuk a habbá vert tejszínt és pár órán – vagy egy éjszakán át hűtőben dermesztjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!