A tésztához:
- 6 tojás
- 10 dkg xilit/eritrit
- 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 evőkanál olaj, csipet só
A tészta hozzávalóiból hagyományos piskótát sütünk, ehhez a tojásfehérjét az édesítővel és pici sóval habosra verjük, belekeverjük a sárgája, tovább verjük, majd hozzáadjuk az olajat és az átszitált lisztet, amit fakanállal belekeverünk. 35 x 40 cm-es tepsiben egyenletesen elosztjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A csokoládékrémhez:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál por xilit/eritrit
A csokikrémhez a tejszínt egy lábasban felforrósítjuk, hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét és a vajat, majd addig kevergetjük, míg sima krémet nem kapunk, végül félretesszük hűlni.
A kávékrémhez:
- 4 tojássárgája
- 13 dkg xilit/eritrit
- 1/2 dl erős kávé
- 10 dkg por xilit/eritrit
- 20 dkg vaj
A kávékrémhez a tojások sárgáját 8 dkg édesítővel gőz felett addig főzzük, míg már az ujjunkat nem tudjuk benne tartani (60-70°C), és levéve kihűlésig habosra verjük (én hideg vízbe tettem, és úgy habosítottam). A fél dl kávét a 4 dkg maradék édesítővel felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. A vajat a 10 dkg por-édesítővel kikavarjuk.
A kávésziruphoz:
- 1/2 lefőtt kávé
- 10 dkg xilit
A kávét az édesítővel elkeverjük, majd ezzel fogjuk locsolni a piskótalapokat.
Összeállítás:
A piskótalapot 3 egyenlő csíkra vágjuk. Az első lapot meglocsoljuk a kávésziruppal, a csokikrém harmadát rákenjük, majd a kávékrém harmada jön. Erre tesszük a második lapot, locsolás, csokikrém,
Nagyon finom és nagyon laktatós! Jó étvágyat hozzá! 16 szelet lett belőle
Vinczéné Kata receptje.