- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 tojás sárgája
- 6 g sütőpor
- 1 evőkanál víz
Töltelék:
- 2 tojás sárgája
- 5 tojás fehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részét a sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk. A töltelékhez a tojás sárgákat a cukorral kihabosítjuk, hozzá keverjük a diót, kakaóport. A fehérjéket kemény habbá verjük és a masszához forgatjuk. A 24×39 cm tepsiben várakozó tésztára simítjuk. A megmaradt részből rudakat sodrunk és átlósan a töltelékre tesszük. 180 °C-ra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!