Tészta:
- 2 dl víz
- 1 dl natúr joghurt
- 4 evőkanál holland kakaópor
- 22 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 1 tábla étcsokoládé apró darabokra tördelve
Tetejére:
- 10 dkg margarin
- 1 tábla étcsokoládé
- 6 evőkanál joghurt
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró
A vizet egy tálba öntöttem, beletettem a kakaóport és a margarint. Feltettem a tűzre és forralásig kevergettem. Ekkor levettem a tűzről és hozzáadtam a cukrot. Elkevertem vele, majd hozzáadtam a lisztet és a szódabikarbónát. Ekkor kevertem bele a joghurtot és az egész tojásokat. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibéleltem, a massza felét beleöntöttem, erre rászórtam az apróra tördelt csokoládét, majd a massza másik felét is ráöntöttem és 170°C-os sütőben 25 percig sütöttem. Amikor felszeleteltem, csokoládéval leöntöttem. A csokoládét, a margarint, a joghurtot, a porcukrot és a kakaóport gőz felett felolvasztottam és a végén az apróra vagdalt mogyorót is belekevertem. Ezzel a finom csokival leöntöttem a kockákat.
Valami mennyei finom! Aki a nagyon csokisat szereti, annak nyugodt szívvel merem ajánlani.
Domján Mária receptje.