
- 30 dkg étcsokoládé
 - 1 dl tejszín
 - 4 cl jó minőségű konyak
 - 5 dkg alma
 - 10 dkg körte
 - 5 dkg narancs
 - 1 fürt nagy szemű szőlő kb. 20 dkg
 - 4 karika ananász
 - 8 db babapiskóta és további tejszín
 
A nem tejes étcsokoládét apró darabokra tördeljük, és egy kevés vízzel, állandóan kevergetve felolvasztjuk (innen származik az elnevezés ui. franciául: fondre=olvasztani). A tejszín és a konyak – ha gyermeknek készítjük, utóbbit elhagyjuk -, hozzáadásával beleöntjük a fondue-edénybe, és a lángját alacsonyra állítva, állandó rotyogás mellett adjuk az asztalra. Ahány gyümölcsünk van, annyi tálkába tesszük őket feldarabolva, ugyanígy a babapiskótát is. Váltakozva fel is tűzhetők a fondue-villákra a gyümölcsök és a piskóta, de ekkor további tejszínhabot adjunk mellé. Télen természetesen befőttből készítjük el.










