A krémhez
- 15 dkg vajat
- 3 tojássárgáját
- 15 dkg porcukrot habosra keverünk
- hozzáadunk 3 evőkanál kakaóport
- 1-2 evőkanál rumot
- végül a tojások keményre vert habját
A rétegezéshez és a díszítéshez:
- 20 db babapiskóta
- 2-3 dl habtejszín
A csokoládéöntethez:
- 2 evőkanál kakaóport simára keverünk
- 2 evőkanál cukorral
- majd egy kevés vízzel sűrűre főzzük
- ekkor beledobunk 2 dkg vajat
Az öntetet hűtsük ki, csak hidegen csurgassuk a habra. A tál aljára egy réteg krémet teszünk, erre babapiskótát fektetünk, majd ismét krém, erre piskóta, bomba alakban. Tetejére, oldalára krém kerüljön. Hűtőben legalább 1 napig álljon. Tálalás előtt az egészet bevonjuk édes tejszínhabbal, tetejére pedig csokoládéöntetet csurgatunk.
Haklik Szilvia receptje.