A csokiszafthoz:
- 50 dkg margarin
- 3 bögre cukor
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 bögre tej
- 2 csomag vaníliás cukor
A tésztához:
- 3 bögre liszt
- 2 csomag sütőpor
- 4 tojás
- ezen kívül 10 dkg kókuszreszelék
A csokiszafthoz valókat lassú tűzön folyósra összeolvasztjuk, a kapott mázból 2 bögrényit kiveszünk, félretesszük. A tésztához a lisztbe belekeverjük a sütőport, hozzáadjuk a tojásokat, és a többi csokiszaftot. A kapott kevert tésztát nagy gáztepsiben lassú tűzön (gázsütő 3-4. fokozat a 8-as skálán) kb. fél óra alatt megsütjük. Ha kész, azon forrón kivesszük, villával sűrűn megszurkáljuk, és az előzőleg kivett csokiszaftot egyenletesen rácsorgatjuk úgy, hogy mindenhová jusson. Hosszú nyelű késsel egyenletesre kenhetjük. Végül kókuszreszeléket szórunk rá. Kis kockákra szeleteljük, de előtte nem árt pár órát dermedni hagyni.
Ez, ha úgy tetszik, a kókuszkocka gyorsabb változata.
Varga Jánosné receptje.