- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 20 dkg porcukor
- 5 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Krém hozzávalói:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 8 evőkanál kristálycukor
- 5 dl tej
- 5 tojásfehérje
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél üvegcse rumaroma
Szóráshoz:
- porcukor
Először a krémet készítjük el: A csokis és a vanília ízű pudingokat külön-külön megfőzzük 2,5 dl – 2,5 dl tejben, 4 – 4 evőkanál cukorral. Még a meleg pudingokba belekeverjük a tejfölt fele-fele arányban. A tojások fehérjét kemény habbá felverjük a porcukorral és ezt is elfelezve a tejfölös pudingokba keverjük (vigyázva, hogy a hab ne nagyon törjön szét). Végül pedig a csokis krémbe a rumaromát, a vaníliás krémbe pedig a vaníliás cukrot belekeverjük.
Tészta elkészítése: A margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat. Végül pedig hozzáadjuk a tejfölt, a csipet sót és a sütőporral kevert lisztet. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
A tésztát két fele osztjuk, úgyhogy az egyik fele kicsit nagyobb legyen, mint a másik (kb: 60-40% arányban).
Sütőpapírral bélelt 20 x 36 cm-es tepsibe a nagyobb tésztacipót a kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk, majd rákanalazgatjuk a krémet felváltva, sakktábla szerűen (egy sárga, egy barna).
A kisebbik tésztacipót egy lisztezett, sík felületen téglalap alakúra kinyújtjuk, majd derelyevágóval (késsel) hosszúkás csíkokat vágunk (kb: 2 cm széles), amit rácsosan a krémre rakosgatunk.
Előmelegített sütőben 170 °C-on kb. 40 percig sütjük. A megsült és a kihűlt süteményt tetszőleges formára felvágjuk és a tetejét porcukorral megszórjuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.