Tészta:
- 3 x 3 tojás
- 3 x 9 dkg cukor
- 3 x 8 dkg liszt
- 3 x 1 dkg kakaó
- 3 x 1 evőkanál víz
- 3 x 1 evőkanál olaj
- 3 x 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 3 csomag csokoládé ízű pudingpor ( ha lehet ét csokis )
- 1,2 l tej
- 4-5 evőkanál cukor
- 10 dkg ét csoki
- 1 csomag zselatin
- 0,3 dl liter cukrászhab
Tetejére :
- 15 dkg étcsoki
- 2 evőkanál olaj
Tojásfehérjét a cukorral felverjük, egyesével hozzáadjuk a sárgáját az olajat és a vizet fokozatosan a fehérjéhez öntjük és keményre verjük. A liszthez adjuk a kakaót, sütőport, majd óvatosan fakanállal, belekeverjük a habhoz. A 28 centiméter átmérőjű tortaformát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 190 °C-ra előmelegített sütőben sütjük. Ezt még kétszer ismételjük. Pudingot megfőzzük, beletördeljük a csokoládét, hogy elolvadjon. A zselatint utasítás szerint elkészítjük, langyosra hűtjük, és a már lehűtött pudinghoz adjuk. Keményre felverjük a cukrászhabot, majd hozzákeverjük a pudinghoz. Tortát megtöltjük a krémmel. Vízgőz felett a csokoládét olajjal megolvasztjuk, és bevonjuk a torta tetejét. Díszítés tetszés szerint.
Kiss Imréné receptje.