- 8 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Krémhez:
- 2 tojássárgája
- 5 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- pici rum aroma
- 0.5 l Meggle cukrászhab
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál étkezési zselatin
- 10 evőkanál víz
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 csipet só
Tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé (legalább 55 % zsírtartalmú)
- 4,5 dl Meggle cukrászhab (1,5 dl a mázhoz)
- 2 evőkanál vaj
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A piskótához az egész tojásokat a sóval és cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük, majd a lisztet és és a szódabikarbónát beleszitáljuk. 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen elosztjuk benne a tésztát, majd megsütjük kb. 30 perc alatt (sütő függő).Kihűtjük. A krémhez a tojássárgáját a két fajta cukorral habosra keverjük, felengedjük a tejjel és beleszitáljuk a kakaóval összekevert lisztet. Gőz fölött sűrűre főzzük. Az étcsokoládét még melegen bele tördeljük a krémbe. A zselatint simára keverjük a vízzel, mikróban felforraljuk és hozzáadjuk a krémhez,végül a rumaromát is, ezután jól kihűtjük. 5 dl tejszínt kemény habbá verünk és a kettőt homogénre keverjük. A piskótát 3 felé vágjuk és megkenjük krémmel a lapokat. A kémből annyit hagyjunk, amivel a tetejét és az oldalát bevonjuk.Ha kész tegyük a hűtőbe fél óráig. Addig készítsük el a csokimázat. Az étcsokoládét darabokra tördeljük el, 1,5 dl tejszínt öntsünk rá és mikróban simára olvasszuk, majd keverjük bele a vajat, kicsit hagyjuk hűlni. A tortát rakjuk rácsra ami alá helyezzünk egy tepsit és öntsük rá egyenletesen a mázat. Ha kész rakjuk vissza hűtőbe amíg felverünk 3 dl tejszínt és tetszés szerint díszítsük fel vele a tortát.
Mészáros Erika receptje.