Kakaós piskóta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Sárga piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 csomag vaníliás cukor
- rum aroma
- 40 dkg vaj
- 2,5 dl tejszín
- magozott meggy
Szükséges még:
- rumos szirup a lapok meglocsolásához
Hagyományos módon készítettem egy 8 tojásos kakaós és egy 6 tojásos sárga piskótát 22 × 32 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, majd hagytam kihűlni. Ezután a kakaós lapot kettévágtam.
A krémhez az egész tojásokat felvertem a cukorral, hozzáadtam a kakaópor, a lisztet és a tejet. Mindezeket felfőztem, majd a tűzről félrehúzva belekevertem a csokoládét, a vaníliás cukrot és a rumot. Újból feltettem főni, sűrűre főztem, majd teljesen kihűtöttem. A vajat kikevertem, majd a kihűlt krémmel jól összedolgoztam.
A tejszínt habbá vertem, és beleforgattam a meggyszemeket. A tésztalapokat meglocsoltam rumos sziruppal.
Összeállítás:
- kakaós piskóta
- krém
- meggyes tejszínhab
- sárga piskóta
- krém
- meggyes tejszínhab
- kakaós piskóta
A sütemény tetejét is bevonhatjuk vékonyan a krémmel, avagy csokimázzal is díszíthetjük.
Szántó Hajnalka receptje.