Tészta:
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál méz
- 15 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- fél rumaroma
- 30 dkg liszt
- kevés szódabikarbóna
Piskótatekercs:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- kevés szódabikarbóna vagy sütőpor
- mogyorókrém a megkenéshez
Krém:
- 1 csomag házi krémes krém
- 8 dl tej
- 5 dl habtejszín
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
A tésztához 5 dkg margarint 2 evőkanál mézzel, 15 dkg porcukorral, 1 tojással, 1 tojássárgájával és fél rumaromával gőz fölött kikeverek, majd 30 dkg lisztet és pici szódabikarbónát keverek bele. Két lapot sütök belőle.
A piskótatekercshez 5 tojásból hagyományos módon kakaós piskótát sütök, majd mogyorókrémmel megkenem, feltekerem és felszeletelem.
A krémes krémet habosra keverem 8 dl tejjel, majd kétfelé osztom.
Az egyik mézes lapra kenem a krém felét, majd 2,5 dl tejszínt habbá verek, és rásimítom. Kirakom a piskótatekercsekkel. Ismét a krémes krém következik, majd megint 2,5 dl tejszín habbá verve. Beborítom a másik lappal, és tetejére olvasztott csokoládét teszek.
Molnár Andrea receptje.