Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 , 5 evőkanál kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 22 dkg vaj
- csipet só
- 1 tojás
- 1 kiskanál szerecsendió ( elhagyható )
- pici víz – szükség esetén
Csokimáz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 dl tej
Díszítés:
- 1 tojásfehérje
- porcukor
A tésztához összeszitáljuk a lisztet a kakaóporral, a porcukorral, szerecsendióval és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb 4 – 5 mm – es vastagságúra nyújtjuk és tojás alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Forró, 200 °C – os sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.
A tejet felforrósítjuk, ráöntjük az összetördelt csokoládéra és fényesre keverjük, majd amikor már kenhető állagúra sűrűsödött bekenjük vele a linzerek tetejét.
A fehérjét elkezdjük habbá verni és annyi porcukrot adagolunk hozzá, hogy sűrű krémet kapjunk. A masszát egy zacskóba kanalazzuk aminek az egyik sarkát levágjuk és a linzereket tetszés szerint díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!