Az ünnepekre mindig készítek krémlikőrt, az idén is a jól bevált receptet használtam, csak most csokisan. Egy baj van vele, hogy jól el kell dugni, különben rájárunk és nem érnek össze igazán az ízek. De sajnos így sem tudjuk kivárni még az egy hetet sem.
- 250 ml habtejszín
- 1 tubus sűrített tej
- 50 ml presszó kávé
- 200 ml ír whiskey
- 3 – 5 dkg cukor
- 1 kiskanál vanília eszencia
- fél tábla jó minőségű étcsoki
A tejszínbe tördeljük bele az étcsokit és melegítsük forráspontig, hogy jól elolvadjon benne a csokoládé.
A cukrot karamellizáljuk meg, majd óvatosan öntsük hozzá a csokis tejszínt. Keverjük simára, ekkor adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey – t, a kávét és a vaníliakivonatot. Forraljunk egyet rajta és töltsük üvegbe. Legalább egy – két hétig érleljük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!