Tésztához:
- 3 tojás
- 9 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 dkg finomliszt
- 1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
Töltelékhez:
- kevés ribizlilekvár
Krémhez:
- 250 ml lehűtött habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csomag habfixáló
Ezenkívül:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 evőkanál porcukor
- 2 teáskanál rumaroma
- 5 dkg tortabevonó csokoládé
A tepsit (30 × 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, és jól elkeverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt 180°C-on megsütjük kb. 10 perc alatt.
A megsült tésztát porcukorral meghintett munkalapra borítjuk, majd hosszában kettévágjuk. A tészta egyik felét a lekvárral megkenjük, a másik felét ráfektetjük. A krémhez a tejszínt a porcukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A gesztenyemasszát a porcukorral és a rumaromával jól kikeverjük, majd egyenletesen a krémre reszeljük. Előzőleg tegyük egy rövid időre a fagyasztóba, úgy könnyebben tudjuk reszelni. Ízlés szerint megolvasztott tortabevonóval díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
Polgár Katalin mondta
Nagyon jól néz ki és biztos finom is! Annyit szeretnék kérdezni, hogy a tésztába nem kell sütőpor?
Vass Lászlóné mondta
Nem kell semmi növesztőszer hozzá.
Ez egy kakaós piskóta.