Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 120 g tejföl
- kb. 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg puha vaj
Kenéshez:
- 10 dkg puha vaj
- 1 evőkanál liszt
Töltelék:
- 150 g étcsokoládé
- 0,5 dl tejszín
- 25 dkg gesztenyemassza
A lekenéshez:
- 1 tojás
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal ledagasztjuk. Jól kidolgozzuk, majd 20-25 percet letakarva pihentetjük. Ezalatt a kenéshez a vajat a liszttel összekeverjük. A töltelékhez kissé megolvasztjuk a csokit, majd a gesztenyével és a tejszínnel összekeverjük. A kiflik töltéséig hűtőbe tesszük.
A tésztát 3 mm vastagra kisodorjuk, lekenjük a lisztes vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Kettőbe vágjuk. Egyenként kisodorjuk újra 3 mm vastagra, háromszögeket vágunk belőle, majd kiskanállal tölteléket teszünk a felső felére, és mint a kiflit, felsodorjuk. Felvert tojással megkenjük, vajjal kikent sütőlemezre sorakoztatjuk. Még 20 percet kelesztjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!