Tészta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 3 tojás sárgája
- csipet só
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 10 dkg reszelt csokoládé
- fél csomag sütőpor
- 1 kispoharas tejföl
- 2-3 evőkanál rumaroma
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- csipet só
Tészta teteje:
- 4-5 evőkanál baracklekvár
Krém:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg mascarpone (vagy 15 dkg vaj)
Díszítés:
- reszelt csokoládé
A tésztához habosra keverjük a tojássárgáját, a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a sütőporral, sóval vegyített lisztet. A masszát egyenletesen egy 20 x 30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, majd megkenjük a lekvárral.
A töltelékhez, összekeverjük a diót, a kakaóval, pudingporral, a sütőporral és csokoládéval, majd hozzákeverjük az aromát és a tejfölt. A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, apránként adagolva hozzá a cukrot, majd óvatosan összeforgatjuk a diós résszel. A masszát a tésztára simítjuk és kb 30 – 35 perc alatt 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A pudingot megfőzzük a tejben, még melegen hozzákeverjük a cukrot. A kihűlt pudingot kihabosítjuk a mascarponéval vagy a vajjal és rákenjük a sütemény tetejére, majd ráreszeljük az ízlésünknek megfelelő tej- vagy ét csokoládét.
Bodnár Éva receptje az Házias ízek Éva konyhájából
oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!