- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 tojás
- 10 dkg étcsokoládé lereszelve
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 narancs reszelt héja és leve
A pudingot a cukorral, a kakaóporral és a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. Amikor már nem meleg, hozzákeverem a sütőporos lisztet, a tojást, a narancs héját és levét, legvégül pedig a reszelt csokoládét. 24 × 22 cm-es, margarinnal kikent és lisztel megszórt tepsibe öntöm, majd 170°C-os 40 percig sütöm. Amikor kihűlt, felszeletelem és porcukorral meghintve tálalom.
Nagyon egyszerű, gyors és finom sütemény.
Domján Mária receptje.