- 2 db piskótalap
- 15 dkg sárgabaracklekvár
Az eperkrémhez:
- 3,5 dl tejszín
- 8 dkg porcukor
- 30 dkg eper
- 1 citrom leve
- 1 dkg zselatinpor
A csokikrémhez:
- 4,5 dl tejszín
- 3 csapott evőkanál kakaópor
- 6 dkg porcukor
- 1 dkg zselatinpor
Az egyik piskótalapból kivágunk két kerek lapot. A másik piskótalapot megkenjük sárgabaracklekvárral, feltekerjük, és kb. 1 cm-es vastagságú szeletekre felszeleteljük. Egy mély kerek tálat fóliával kibélelünk, majd a szeletelt piskótatekerccsel kirakjuk. Az eperkrémhez a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, az eper kétharmadát pépesítve, a citrom levét, a maradék epret kockára vágva és az 1 dl vízben felfőzött és langyosra hűtött zselatint. A tekercsekkel kibélelt tálba töltjük az eperkrémet, majd rátesszük a kivágott kerek lapot, ráöntjük a csokikrémet, melyhez szintén felverjük a tejszínt, belevegyítjük a kakaóport, a porcukrot és az olvasztott zselatint. Lezárjuk a másik kivágott kerek piskótalappal, és 2 órára hűtjük.
Fogyasztás előtt óvatosan egy lapos tányérra borítjuk, tejszínhabbal díszítjük és szeletelve kínáljuk. Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.