Tészta (1 tekercshez):
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákkal kikevert cukrot kanalanként. Ezt géppel is csinálhatjuk. Végül kanalanként belekeverjük a lisztet, és nagy gáztepsibe öntjük, amit előtte ki is vajazhatunk, liszttel megszórhatunk, vagy akár sütőpapírt is használunk. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, kiborítjuk egy nedves konyharuhára, és felcsavarjuk, kicsit állni hagyjuk.
A krémekhez szükséges 2-2 csomag vaníliás, illetve csokoládés pudingpor. Leírás szerint megfőzzük, 5-5 dkg margarint belekeverünk, és forrón rá lehet kenni a piskótalapokra. Feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez felverünk 4 dl tejszínt, elfelezzük, a csokisra kakaóport keverünk bele, azt kenjük rá, a vaníliás hab marad fehér.
Czine Zsuzsanna receptje.