- 4 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 4 púpozott evőkanál liszt
- 2-3 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
A második laphoz:
- 6 tojásfehérje
- egy csésze cukor
- egy csésze darabokra vágott dió
- egy csésze magozott meggy
- egy csésze liszt
A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
A tetejére:
- 3 dl meggybefőttlé
- 1 csomag málna- vagy eperízű pudingpor
Az első laphoz 4 tojásból, 8 evőkanál cukorral, 4 púpozott evőkanál liszttel, 2-3 evőkanál kakaóval, egy csomag sütőporral piskótát sütünk. A második laphoz 6 tojásfehérjét habbá verünk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és megsütjük. A krémhez 6 tojássárgáját 20 dkg cukorral gőz fölött sűrűre főzünk, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a habosra kavart vajat és a vaníliát.
A krémet a kakaós lapra kenjük és erre helyezzük rá a második lapot. A meggylében megfőzzük a málna vagy eper pudingot, és még melegen a sütemény tetejére kenjük.
Nagy Anna Katalin receptje.