A tésztához:
- 22 dkg porcukor
- csipet só
- 1 evőkanál rum
- 32 dkg liszt
- 8 dkg finomra darált mandula
- 2 tojás
- 1 mandulaízű sütőaroma
- 5 dkg margarin
A töltelékhez:
- 20 dkg marcipánmassza
- 1 narancs
- 10 dkg savanykás lekvár
A tetejére:
- 2 tojásfehérje
- 1 kiskanál citromlé
- porcukor
- kandírozott narancshéj
A tésztához valókat gyúrd össze, majd fóliába csomagolva fél órán át hűvös helyen pihentesd. Ezután lisztezett deszkán nyújtsd kb. 2 mm vastagra és szúrj ki belőle csillagokat. Fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben, 180°C-on 5-6 perc alatt süsd meg. A marcipánmasszát a narancs lereszelt héjával és kevés narancslével ízesítsd, majd jól gyúrd össze. Porcukorral meghintett deszkán nyújtsd kb. 3 mm vastagra és a csillagkiszúróval éppen feleannyi csillagot készíts belőle, mint ahány tésztacsillag van. Állítsd össze a süteményeket: egy tésztacsillagra kenj egy kis lekvárt, helyezz rá egy marcipáncsillagot, erre megint egy pici lekvárt és egy tésztacsillagot tegyél. A tojások fehérjéjét a citromlével és a porcukorral keverd sűrű masszává, majd kend a csillagok tetejére. Apróra vágott, cukrozott narancshéjat szórj rá és hagyd szikkadni.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!