A piskótához:
- 2 tojás
- 4 evőkanál forró víz
- 10 dkg kristály cukor
- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg rétesliszt
- 6 g sütőpor
A középső réteghez:
- 10 dkg darált keksz
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 20 ml rumaroma
A kókuszos krémhez:
- 4 dl tej
- 1 tejszínes pudingpor
- 3 evőkanál kristály cukor
- 10 dkg vaj
- 8 dkg kókuszreszelék
A lapok kenéséhez:
- 4 evőkanál barack lekvár
A díszítéshez:
- csokoládé forgács
A piskóta készítés:A liszteket a sütőporral elvegyítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzákeverjük a vizet is. Egy fakanállal hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A 23×34 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A tészta masszát beleöntjük, egyenletesre simítjuk. 180 °C-ra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A kihűlt piskótát hosszában ketté vágjuk. A tölteléket elkészítjük.
Minden hozzávalót egy tálba teszünk, krémesre keverjük. A krém készítése: A pudingport a cukorral, tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Még a forró pudingban felolvasztjuk a vajat és a kókuszreszeléket hozzá keverjük.
Kihűtjük. A krémet újból kihabosítjuk. Az egyik piskóta lapot tálcára tesszük. 2 evőkanál házi baracklekvárral megkenjük. Rátesszük kekszes, kakaós tölteléket. A másik piskótalap alsó felét megkenjük lekvárral és a kakaós krémre fordítjuk. A kókuszos krémet szépen rásimítjuk.1 órát jól lehűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A sütemény szeleteket csoki forgáccsal feldíszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!