Tészta:
- 3 × 1,5 dl tejföl
- 3 × 1 tojás
- 3 × 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 × 5 evőkanál liszt
- 3 × 5 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál darált mák
- 5 evőkanál darált dió
Krém:
- 1 liter tej
- 8 evőkanál búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
Az első tésztalaphoz 1 egész tojást habosra keverünk 5 evőkanál kristálycukorral. Hozzáadunk 1,5 dl tejfölt, 5 evőkanál lisztet és a mokkáskanál szódabikarbónát. Simára keverjük, végül hozzáadunk 5 evőkanál darált diót. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és megsütjük. Míg az első tészta sül, elkészítjük a második adag masszát, csak a dió helyett mákot teszünk bele. Ha az első adag tészta kisült, deszkára borítjuk. A tepsibe új adag sütőpapírt teszünk, és a mákos masszát az előzőhöz hasonlóan kisütjük. Ugyanígy készítjük el a kakaós tésztát, de azt benne hagyjuk a tepsiben.
A krémhez a tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett beleszórjuk a grízt, vagyis a búzadarát. Addig főzzük kevergetve, míg be nem sűrűsödik. Ha kész, érdemes az edényt hideg vízbe állítani, hogy gyorsan hűljön. A vajat habosra keverjük a cukorral (én úgy éreztem, elég lesz kisebb mennyiség is), és mikor a tejbegríz kihűlt, akkor azt is belekeverjük.
A krémet háromfelé osztjuk. A tepsiben maradt kakaós tésztát megkenjük. Ráborítjuk a mákosat, és a második réteg krémet is rákenjük. A diós megy a tetejére, de a sorrenden lehet változtatni. Végül a sütemény tetejét is megkenjük a harmadik adag krémmel, és rászórjuk a darált diót, a csokireszeléket, vagy kinek mi van otthon.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!