Tészta:
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 20 dkg puha vaj
- 12 dkg liszt
- 8 dkg étkezési keményítő
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- csipet só
- 1/2 narancs reszelt héja
Krém :
- 3 dl narancslé
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 8 – 10 dkg porcukor
- 1/2 narancs reszelt héja
Csokimáz :
- 1 csomag Dr. Oetker ét tortabevonó
- A sütőt állítsuk grill fokozatra. Egy 20 cm – es kapcsos tortaforma aljába terítsünk sütőpapírt, az oldalát pedig vajazzuk és lisztezzük ki.
- A tojást válasszuk ketté, a sárgákat keverjük habosra a cukorral és a vajjal. A lisztet szitáljuk össze a keményítővel, a sütőporral és a sóval, majd keverjük össze a tojásos masszával.
- A fehérjét egy csipet sóval verjük közepesen lágy habbá, pár kanállal tegyünk a masszához és határozott mozdulatokkal keverjük össze. Ezután lazán forgassuk össze a többi tojáshabbal. Ezután a masszát osszuk kétfelé és az egyik feléhez adjuk hozzá a narancshéjat, a másik feléhez pedig a kakaóport.
- Simítsuk a narancsos massza 1/4 – ét a formába és süssük 4 percig. Eztán 2 percig hagyjuk hűlni, majd simítsuk rá a csokoládés massza szintén 1/4 – ét és süssük ismét 4 percig. Addig folytassuk a sütést, amíg az összes massza el nem fogy. Ha megsültek a rétegek, hagyjuk piskótát a formában kihűlni.
- A krémhez, elkészítjük a pudingot a narancslével. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd simára keverjük a kihűlt pudinggal. Ízesítjük narancshéjjal és bekenjük vele a torta tetejét és az oldalát. Hűtőbe tesszük dermedni.
- A tortabevonót forró vízben felmelegítjük, majd rácsurgatjuk a torta tetejére, egy kenőkéssel elkenjük úgy, hogy az oldalára is lecsurogjon és tetszés szerint díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!