- 5 dl tej
- 2 csomag pudingpor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1,5 csomag Albert keksz
- 1 csomag kókuszreszelék
- alufólia
A 2 csomag pudingport összeöntjük a tejjel, elkeverjük és sűrűre főzzük. A margarint és a cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz hozzáadjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni! Utána elkezdjük egyenként megkenni a kekszeket a krémmel és összeragasztjuk, rúd alakba formázzuk, majd jó alaposan kívülről is bekenjük krémmel, megszórjuk kókuszreszelékkel, és szorosan feltekerjük alufóliába. Egy egész napra hűtőbe tesszük, vagy addig, amíg jól bepuhul. Majd srégen felszeleteljük fél cm vastagságúra.
Könnyű recept. Gyerekek is segíthetnek elkészíteni ezt az édességet, jó szórakozás.
Erika Baird receptje.
Szabókiné Jung Andrea: „Én most két különböző ízű pudingporból készítettem el (csokoládés és epres), hogy színesebb legyen, és a keksz is egy hosszúkás forma vajas omlós keksz volt, nem Albert. Végtelenül egyszerű és nagyon mutatós finomság, nagy-nagy köszönet a receptért!”