Tészta:
- 2 tojásos kakaós és
- 2 tojásos fehér tortalapot sütök 20 cm-es tortaformában
Mandulás krém:
- 15 dkg cukor
- 5 dkg darált mandula
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 1 evőkanál cukor
Csokoládés krém:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 15 dkg margarin
Tejszínes krém:
- 3 dl habtejszín
- 15 dkg magozott meggy
Díszítés:
- marcipán
A tortalapok kisütése és kihűlés után két-két lapot vágtam belőlük. Alulra tettem a kakaós lapot, amit vaníliás mandulás krémmel kentem le. A pudingot a szokásos eljárással felfőztem. A cukrot felolvasztottam, kicsit karamellizáltam, majd hozzáadtam a darált mandulát. Margarinnal megkent márványlapra kiöntöttem, kihűlés után ledaráltam és a kihűlt pudinggal krémmé kevertem. Erre tettem egy világos lapot, amit csokipudingos krémmel megkentem meg. A pudingot a szokásos leírás szerint felfőztem, langyosra kihűtöttem, és a margarinnal krémet kevertem belőle. Erre a másik kakaós lapot tettem, rá a felvert tejszínhab felét, a habot kiraktam meggyel, és erre simítottam a hab másik felét. Rákerült a negyedik lap, ezt pedig vékonyan habbal lekentem, az oldalát is, majd a marcipánnal bevontam.
Domján Mária receptje.