A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 evőkanál porcukor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 2 tojássárgája
- 1-2 evőkanál tejföl a tészta összeállításához
A töltelékhez:
- 1 kg magozott cseresznye (más gyümölccsel is tölthető)
- ízlés szerint cukor
- 10 dkg darált dió
A tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 mokkáskanál tej
- csipet cukor
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrtam, majd fél óráig pihentettem. Most fagyasztott cseresznyéből készítettem, amit már előzőleg kiolvasztottam, egy kis cukorral megszórtam és kifacsartam. A levét egy üvegbe öntöttem, jó lesz egy kis hűsítőnek. A tésztát két cipóra osztottam. Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem (25 × 39 cm), meghintettem darált dióval, majd rászórtam a cseresznyét és befedtem a másik lappal. A tetejére a tojássárgáját a tejjel felvertem, majd icipici cukrot is tettem hozzá, lekentem vele a tésztát és 200°C-on aranybarnára sütöttem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!