Tészta:
- 4 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 8 evőkanál feketekávé
- 10 dkg őrölt dió
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 tojásfehérje habja
Krém:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- rum
A tetejére:
- reszelt csokoládé
A tésztához a tojássárgáját a cukorral elkeverjük, a feketekávéval újra elkeverjük, majd összedolgozzuk a darált dióval, a sütőporral elkevert liszttel, és beleforgatjuk az 5 tojásfehérje habját is. Zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük. A krémhez a tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk, közben kikeverjük a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával. Ha a főzött krém kihűlt, a kettőt összekeverjük és rummal ízesítjük. A kész krémet a tészta tetejére kenjük, majd reszelt csokival megszórjuk.
Nagy melegek idején jobb hűtőben tárolni.
Havasi Zsuzsa receptje.