Hozzávalók:
- 2 ostya/nápolyi lap (Egy nápolyilap mérete 30 cm x 15,5 cm)
- 6 tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 200 g darált dió
- 4 csapott evőkanál zsemlemorzsa
Krém:
- 250 g puha vaj
- 200 g porcukor
- 3 dl tej
- 6 tojássárgája
- 1 csomag vaníliapuding
- 1 csomag vaníliás cukor
A gáztepsibe 2 nápolyi lapot helyezünk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásfehérjéket a 200 g porcukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a darált diót és a zsemlemorzsát. Ezt a habos krémet a nápolyira kenjük és 180 °C-on, kb. 20 percig sütjük, vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki! A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejből, a tojássárgákból, a pudingporból a vaníliás cukorral sűrű krémet főzünk. Hideg vízbe állítva a lábost, sűrűn megkeverve kihűtjük, majd robotgéppel összedolgozzuk a cukros vajjal. Rásimítjuk a megsült alapra majd reszelt étcsokoládéval díszítjük. Tegyük hűvös helyre, hogy szépen szelhető legyen, bár én szobahőmérsékleten szeretem a legjobban.
Andrea Bíró készítette el a Barbi konyhája receptje alapján.