A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 15 dkg zsír
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 1 liter tej
- 6 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaópor
A tetejére:
- 20 dkg csokoládé
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 részre osztjuk. Tepsi hátulján egyenként kisütjük a lapokat. A krémhez a tejben hidegen elkeverjük a lisztet a kétféle cukorral együtt, majd lassú tűzön olyan sűrűre főzzük, mint a pudingot. Ha kihűlt, 1 csomag margarint keverünk hozzá. A krémet kétfelé osztjuk, majd az egyik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk. A lapokat a krémmel megtöltjük, a tetejét olvasztott csokival leöntjük.
Másnap szeleteljük.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.