A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 mokkáskanál só
- 2 dkg friss élesztő
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 8 dkg vaj
A hempergetéshez:
- 20 dkg kristálycukor
- 1 teáskanál kakaópor
Az élesztőt elmorzsoljuk, cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval összekeverjük. Belereszeljük a jól megmosott citrom háját, beleütjük a tojásokat, a vajat is hozzáadjuk, a tejfölt és megkelt élesztőt. A tésztát jól kidagasztjuk. Egy kelesztő tálba tesszük, rá a fedelét és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, hengerré alakítjuk és 8 részre vágjuk. 40 cm-es rudakat sodrunk minden darabból egyenként. A lisztet lesöpörjük a munkalapról és kristálycukorral behintjük. A rudat a cukorban meghempergetjük, majd félbe hajtjuk és összecsavarjuk.
4 darabot cukorba, a másik 4 darabot kakaós cukorba hempergettem meg.
190°C-ra melegített sütőben, szilikonos sütőlemezre rakva, 25 perc alatt megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!