Alsó réteg:
- 1 kg meggy
- 1 liter víz
- 200 g barna cukor
- 1 teáskanál őrült fahéj
- 230 g gríz (búzadara)
Középső réteg:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 800 ml tej
- 100 g barna cukor
Felső réteg:
- 200 g ètcsoki
- 200 ml tejszín
A meggyet a vízzel,a cukorral, és a fahéjjal feltesszük főzni, ha forr hozzáadjuk a grizt (ügyeljünk arra,hogy a gríz ne csomósodjon össze benne). Ha már sűrű, akkor hideg vízzel kiöblitett tepsibe öntjük.
A pudingot a tejjel és cukorral sűrűre főzzük, és ráöntjük a meggyes alapra. Szèpen szètkenjük rajta. Ezután hagyjuk langyosra hűlni, és csak ezután készítjük el a csoki a tetejére.
A felkockázott csokit, a tejszínnel összeolvasztjuk, szép homogén alagúra keverjük és már mehet is a pudingra.
Hagyjuk még egy kicsit szobahőmérsékleten hűlni, majd ezután tegyük kb 3 órára a hűtőbe.
TIPP: szeletelèskor ajánlom a forró vízbe mártott kèst!
Kolozsi Révay Éva receptjeit az Instagram oldalon keressétek, ahol csodaszép sütemények és nagyszerű receptek várnak benneteket!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!