Piskóta:
- 4 tojásos piskóta
Alapkrém:
- 400 ml tejszín
- 1 csomag tejszín ízű puding
- 500 ml tej
- 6 evőkanál cukor
- fehércsokoládé
- 30 g zselatin
Krém:
- málna
- cappuccino por
- 1 tábla tejcsokoládé
- 1/2 narancs héja lereszelve + narancsdarabkák
Külső krém:
- 100 ml tejszín
- narancslé
Díszítés:
- narancs
Két darab piskótát sütöttem, egy 24 cm-es formában. Ezeket félbe vágtam, így lett négy darab lapom. Az alapkrémhez a hozzávalókat összekevertem, jól kihabosítottam. Kihabosítás után hozzáadtam a beáztatott, vagy felmelegített zselatint. Három részre osztottam. Az egyik adagba málnát kevertem kanállal. A második adagba tettem a cappuccino porté és egy tábla csokoládét. A harmadig adagba narancshéjat reszeltem és narancs darabkákat szeleteltem bele. A lapokat megkentem ezekkel a krémekkel, és a 100 ml tejszínt, összekevertem narancslével, ezzel vontam körbe és a tetejére is ezt tettem. Díszítettem, de mindenki ízlés szerint díszítheti.
Ignác-Laskoti Renáta receptje.