Alap:
- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg margarin
- 2 evőkanál cukor
- kevés tej
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 4 dl kefir
- 10 dkg cukor
- 1 csomag zselatin
- 4 db citrom
A kekszet, a vajat és a cukrot összekeverem, majd annyi tejet adok hozzá, hogy linzerszerű tésztát kapjak. Ezzel a tésztával egy kapcsos tortaformát kibélelek.
A túrót elkeverem a kefirrel, a cukorral és a reszelt citromok héjával. A citromok levét kinyomkodom, keverek hozzá 4 evőkanál vizet, és feloldom benne a zselatint a szokásos módon. Ha a zselatin langyosra hűlt, a túróhoz keverem, és a tésztára simítom, majd hűtőben hagyom teljesen kihűlni, végül bevonom csokimázzal.
Nagyon finom és üdítő desszert.
Dancsi Ildikó receptje.