Tészta:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 20 dkg liszt
Citrommáz:
- 14 dkg porcukor
- 1 kávéskanál étolaj
- 1 evőkanál forró víz
- 2 evőkanál citromlé
Csoki:
- 8 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 6 dkg cukor
A porcukrot, a vajat, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd belereszeljük a citrom héját, majd beletesszük a tojások kemény habját és a lisztet. Az egészet könnyedén összekeverjük. A tepsit kikenjük vajjal és meghintjük liszttel, majd elsimítjuk az elkészített masszát benne. Meleg sütőbe tesszük, és lassan sütjük, aranysárgára, majd hagyjuk kihűlni és bevonjuk a mázzal. Amikor a máz megdermedt, az olvasztott csokival berácsozzuk, amikor az is megdermedt, közepes méretű pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk. A csokinál a vaj csak szobahőmérsékletű legyen, és habosra kell keverni. Nyomózsákkal könnyedén lehet a rácsokat formázni. Pikáns ízt kaphatunk, ha a cukrot kihagyjuk a csokiból!
Nagyon finom és könnyen elkészíthető! Jó étvágyat!
Erika Baird receptje.