Tészta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2 dl tej
- 2 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 citrom leve
- 1 citromnak a reszelt héja
- 8 evőkanál cukor
- 10 dkg margarin
A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. 180°C-on megsütjük egy 35 × 40 cm-es tepsiben, majd kivesszük és feltekerve hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével, a tojássárgákkal meg a cukor felével jól összekeverjük és kis lángon folyamatosan keverve sűrűre főzzük. A margarint a maradék cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk. Megkenjük a piskótát, kívül is, majd villával bevonalkázzuk. Szeletelt citrommal díszítjük és 2 órára hűtőbe tesszük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.