A piskótához:
- 6 evőkanál liszt
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A málnás krémhez:
- 2 lap zselatin
- 20 dkg málna (lehet fagyasztott is)
- 5 dkg cukor
- 1 evőkanál víz
A túrós krémhez:
- 50 dkg krémes túró
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín (Hulala)
- 1 evőkanál vaj
- 1 dl citromlé (kb. 2 citromból)
- 1 citrom reszelt héja
- 10 lap zselatin
- 6 evőkanál víz
A díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- szeletelt mandula
- 1 evőkanál málnalekvár
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük és egy 26 cm-es tortaformában megsütjük a 6 tojásos piskótát. Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd vízszintesen félbe vágjuk.
A krémhez vízbe áztatunk 2 zselatinlapot. A málnát feltesszük főni 1 evőkanál vízzel és az 5 dkg cukorral. Amikor forr, beletesszük a kinyomkodott zselatinlapokat. Jól elkeverjük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. A maradék 10 zselatinlapot is vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és 6 evőkanál vízben felmelegítve feloldjuk. A túrót előbb kikeverjük a margarinnal, majd 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a citromlével. A felolvasztott zselatint elkeverjük 3 evőkanáltúrós krémmel, majd hozzákeverjük a többi túróhoz. A 4 dl tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a túrótöltelékbe.
Az egyik tortalap köré visszatesszük a kapcsos tortaformát, rákenjük a túrós töltelék felét, erre szedjük a zselatinos málnát és amíg megdermed, hűtőbe tesszük. A málnás réteg dermedése után rátesszük a maradék túrótölteléket, majd befedjük tortalappal, kicsit összenyomkodjuk. Hűtőben 3 órán át pihentetjük. Tálalás előtt levesszük a kapcsos tortaformát. A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsőrös habzsákba töltjük és a torta tetejére nyomjuk. Megszórjuk a szeletelt mandulával és a málnalekvárból kis pöttyökkel díszítjük.
Boribonka receptje.